«ΝΑΙ» Μπερίσα σε γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων
ΤΙΡΑΝΑ. Την πρόθεσή του να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, λίγες μόνο ημέρες μετά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών με τις οποίες κέρδισε την επανεκλογή του. Ο νόμος αποτελεί σημαντική απομάκρυνση από την κουλτούρα της χώρας αλλά και των ευρύτερων Βαλκανίων.

"Ενας νόμος, ο οποίος βέβαια θα μπορούσε να προκαλέσει διαμάχες και αντιδράσεις, θα θέσει τέρμα στις διακρίσεις και θα επιτρέψει τους πολιτικούς γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου", ανέφερε ο Μπερίσα σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης. Η ανακοίνωση προσέθεσε ότι στην Αλβανία υπάρχει «μια σχετική εχθρότητα προς τις μειονότητες» και ζήτησε από τους πολίτες να εμπνευσθούν "από τα πρότυπα άλλων χωρών".

Το άλμα είναι τεράστιο για την Αλβανία, όπου μέχρι το 1995 ίσχυε νόμος που τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία με ποινές ώς και 10ετούς κάθειρξης. Ο Αλβανός πρωθυπουργός σκοπεύει να φέρει τον νόμο προς συζήτηση στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία βουλευτών ώστε να τον ψηφίσει.

302 επισκέψεις
Συντάχθηκε: 07/07/2010 14:01:07
Ο Ανδρέας 01/10/2009 13:23
Και σε τι τον συμφερει τωρα αυτον??Που δεν θα βρισκουν οι γυναικες αντρα να παντρευτουν και θα πεσει ο πλυθησμος της Αλβανιας???Θα πουστεψουν ολοι μετα...!!
Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας, πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή