Η συμμετοχή του χωριού μας στο Παν-Βορειοηπειρωτικό αντάμωμα
Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, έλαβε χώρα το 1° «Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα» στην Αθήνα, στο γήπεδο του Sporting. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η οργάνωση «Ομόνοια» και σε συνεργασία με τους εν’ Ελλάδι βορειοηπειρωτικούς φορείς διεξήχθη μια επιτυχημένη εκδήλωση.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ικανοποιητική και το γήπεδο πλημμύρισε από τις πολύχρωμες στολές όλων των περιοχών της Βορείου Ηπείρου, τους ήχους του κλαρίνου και τα τραγούδια πολλών και σημαντικών μουσικών καλλιτεχνών. Η εκδήλωση πέραν του πολιτιστικού της χαρακτήρα, θέλησε να περάσει το μήνυμα της ένωσης του χώρου, γεγονός στο οποίο στάθηκαν και οι δυο πρώτοι ομιλητές κ.κ Βασίλης Μπολλάνος, πρόεδρος «Ομόνοιας» και Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος ΚΕΑΔ.

Η έναρξη έγινε με πρώτο το χορευτικό της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών», όπου τα μικρά βορειοηπειρωτόπουλα έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις χορευτικές τους φιγούρες. Αίσθηση προκάλεσε το πανό που κρατούσαν οι μικροί χορευτές στο κλείσιμο της παρουσία τους με το μήνυμα: «Βόρειος Ήπειρος-Γη Ελληνική», «Δεν πουλάμε - Δεν ξεχνάμε!».

Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, αποτελούμενο όχι μόνο από βορειοηπειρωτικά χορευτικά συγκροτήματα και πολυφωνικά, αλλά και από ακούσματα ηπειρωτικά, κρητικά καθώς και ποντιακά.

To χορευτικό του χωριού μας, αν και τελευταίο στη σειρά εμφάνισης, έκλεψε τις εντυπώσεις με τις χορευτικές του φιγούρες αλλά και επειδή ήταν το μόνο χωριό που ανέμισε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου κατά τη διάρκεια του χορευτικού προγράμματός του.

Εκ’ μέρους του συλλόγου ελευθεροχωριτών «Ο ʼγιος Αθανάσιος» θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους χορευτές μας: Άντα Ζεϊνάτη, Αρετή Κυριάκη, Βασίλη Μπαρούτα, Δήμητρα Τσέκου, Δημήτρη Παππά, Ελένη Κυριάκη, Ελίνα Παππά, Έφη Παππά, Θάλεια Τσαλίκη, Κώστα Καζέλη, Λαέρτη Κουτσούκη, Λεωνίδα Καζέλη, Μπέλα Καζέλη, Σπύρο Καραμπέτση, Χαράλαμπο Καζέλη, Χρήστο Τσαλίκη, να ευχαριστήσουμε τους συγχωριανούς μας που παρευρέθηκαν στο γήπεδο για την ένθερμη υποστήριξή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους χοροδιδασκάλους Φώτιο Καραμπέτση και Βασίλη Ντάκο για την πολύτιμη βοήθειά τους καθώς και στην ορχήστρα και στους τραγουδιστές.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε κινήσεις σαν και αυτές να συνεχίσουν και να έχουν στόχο την πραγματική και ουσιαστική ενότητα όλων. Ο σύλλογός μας πάντα θα στηρίζει ενέργειες σαν κι αυτή που έχουν σκοπό την ενότητα και την αδερφοσύνη μεταξύ των βορειοηπειρωτών.

719 Επισκέπτες
Συντάχθηκε: 11 Μαρτίου 2012, 19:10
Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Ο Kyriakos 13 Μαρτίου 2012, 23:31 
Καλά μιλάμε κλέψαμε την παράσταση στο αντάμωμα. Του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι.
Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας,
πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή