6 έλληνες ανάμεσα στους 10 διασημότερους όλων των εποχών
Το Εργαστήριο του MIT σε συνεργασία με το Macro Connections Group δημιούργησε το ηλεκτρονικό «Πάνθεον» προσωπικοτήτων. Για το σκοπό αυτό συνέλεξαν και ανάλυσαν πληροφορίες κοινωνικές και πολιτιστικές από το 4.000 π.Χ. έως το 2010 μ.Χ και τα παρουσίασαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, pantheon.media.mit.edu.

Ο επισκέπτης μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε η ομάδα του ΜΙΤ σε δεδομένα και πληροφορίες για πρόσωπα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ή γεωγραφικά πλάτη και τομείς επιστημών. Για παράδειγμα μπορεί να αναζητήσει τους πιο διάσημους ανθρώπους όλων των χρόνων (των 6000 ετών που αφορούν οι πληροφορίες του site) ή τους διασημότερους ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία ή τους διασημότερους βουλευτές σε κάποια χώρα.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να καταγραφεί ως διάσημος σύμφωνα με την ομάδα του ΜΙΤ, είναι η σελίδα του στο Wikipedia να είναι διαθέσιμη σε πάνω από 25 γλώσσες. Αναζητώντας τους διασημότερους ανθρώπους στον κόσμο στα 6000 χρόνια για τα οποία καταχωρήθηκαν στοιχεία, ανακαλύπτεις πως 6 στους 10 πρώτους στη λίστα είναι Έλληνες.

Οι 10 διασημότερες προσωπικότητες των τελευταίων 6.000 ετών είναι οι εξής:

  1. Αριστοτέλης
  2. Πλάτωνας
  3. Ιησούς Χριστός
  4. Σωκράτης
  5. Μέγας Αλέξανδρος
  6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
  7. Κονφούκιος
  8. Ιούλιος Καίσαρας
  9. Όμηρος
  10. Πυθαγόρας
376 επισκέψεις
Συντάχθηκε: 21 Μαρτίου 2014, 12:42
Ο Αιμιλιανός 29 Μαρτίου 2014, 13:11
Αυτά να τα διαβάζουν κάποιοι που νομίζουν ότι έχουν ιστορία ισάξια της Ελληνικής!!
Ο Kyriakos 01 Απριλίου 2014, 15:44
Αυτοί οι κάποιοι έχουν δεν έχουν 200 χρόνια ιστορία.
Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας, πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή