Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
Στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ πηγαίνει ξανά το Βορειοηπειρωτικό
Συντάχθηκε: 08 Ιανουαρίου 2012, 22:04
458 Επισκέψεις
Ένα θέμα, που παρέμενε ξεχασμένο και οδηγούσε σε νέα εθνική συμφορά, υπήρξε το λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό». Το ζήτημα δηλαδή της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας και των δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μιας και αυτό (λόγω της φύσης των μειονοτικών θεμάτων) υπερέχει του αλβανικού δικαίου.
Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορείου Ηπείρου!
Συντάχθηκε: 22 Νοεμβρίου 2011, 18:09
421 Επισκέψεις
Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος να ερημώσει εντελώς η Βόρειος Ήπειρος, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση έκοψε τα χρήματα για τις μετακινήσεις των μαθητών στα ελληνικά σχολεία της περιοχής! Μέχρι τώρα, το Προξενείο Αργυροκάστρου μίσθωνε λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν τους ελληνόφωνες μαθητές από χωριά του Βούρκου και της Δρόπολης σε μειονοτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, αλλά αυτό σταμάτησε εξαιτίας έλλειψης πόρων!

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, είναι ορατός ο κίνδυνος, όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις Ελληνικές σπουδές τους να φύγουν εντελώς από την Βόρειο Ήπειρο, ενώ κάποια άλλα, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν στην Ελλάδα, θα σταματήσουν το σχολείο!

Απογραφή πλυθισμού στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 26 Σεπτεμβρίου 2011, 16:59
551 Επισκέψεις
Εκπρόσωποι 8 μειονοτικών ομάδων συντονίζουν τη δράση τους ζητώντας αναβολή της απογραφής

Σε αποχή από την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία που πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου προσανατολίζεται η Ομόνοια και άλλες οργανώσεις μειονοτικών ομάδων της Αλβανίας, όπως δήλωσε στο "Εθνος της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, καθώς παραμένουν ανοικτά τα "παράθυρα" για την αλλοίωση των στοιχείων με στόχο κυρίως τον εκμηδενισμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

8 Μαϊου 2011 οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 20 Απριλίου 2011, 13:35
402 Επισκέψεις
H 8η Μαΐου 2011, ορίστηκε ως η ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων (δημάρχων και έπαρχων). Έτσι και η Ελληνική Μειονότητα σε κάθε περιοχή κατεβάζει τους δικούς της υποψηφίους.

Έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και την δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ιδιαίτερή μας πατρίδα με το διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της, τώρα, περισσότερο από ποτέ, η συμμετοχή όλων αποτελεί ανάγκη και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κάθε βορειοηπειρώτη.

Χωρίς εθνικότητα τα νέα πιστοποιητικά στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 30 Μαΐου 2011, 15:44
434 Επισκέψεις
Το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφαση του, στις 19 Ιανουαρίου του 2011 και με ισχύ από τις 20 Μαΐου του 2011, τη νέα φόρμα των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ληξιαρχεία των δήμων και επαρχιών της χώρας.

Για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανίας η αναγραφή της εθνικότητας στα πιστοποιητικά, εκτός του δικαιώματος της αναγνώρισης που είχαν, ήταν ένα στοιχείο που τους διευκόλυνε στην Ελλάδα.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας,
πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή