Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
Απογραφή πλυθισμού στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 26 Σεπτεμβρίου 2011, 16:59
278 Επισκέψεις
Εκπρόσωποι 8 μειονοτικών ομάδων συντονίζουν τη δράση τους ζητώντας αναβολή της απογραφής

Σε αποχή από την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία που πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου προσανατολίζεται η Ομόνοια και άλλες οργανώσεις μειονοτικών ομάδων της Αλβανίας, όπως δήλωσε στο "Εθνος της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, καθώς παραμένουν ανοικτά τα "παράθυρα" για την αλλοίωση των στοιχείων με στόχο κυρίως τον εκμηδενισμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

8 Μαϊου 2011 οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 20 Απριλίου 2011, 13:35
201 Επισκέψεις
H 8η Μαΐου 2011, ορίστηκε ως η ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων (δημάρχων και έπαρχων). Έτσι και η Ελληνική Μειονότητα σε κάθε περιοχή κατεβάζει τους δικούς της υποψηφίους.

Έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και την δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ιδιαίτερή μας πατρίδα με το διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της, τώρα, περισσότερο από ποτέ, η συμμετοχή όλων αποτελεί ανάγκη και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κάθε βορειοηπειρώτη.

Χωρίς εθνικότητα τα νέα πιστοποιητικά στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 30 Μαΐου 2011, 15:44
228 Επισκέψεις
Το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφαση του, στις 19 Ιανουαρίου του 2011 και με ισχύ από τις 20 Μαΐου του 2011, τη νέα φόρμα των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ληξιαρχεία των δήμων και επαρχιών της χώρας.

Για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανίας η αναγραφή της εθνικότητας στα πιστοποιητικά, εκτός του δικαιώματος της αναγνώρισης που είχαν, ήταν ένα στοιχείο που τους διευκόλυνε στην Ελλάδα.

Απομάκρυνση του πρόξενου από το ελληνικό προξενείο Κορυτσάς
Συντάχθηκε: 17 Φεβρουαρίου 2011, 11:07
190 Επισκέψεις
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος δεν μπόρεσε να αντέξει τον πονοκέφαλο που προκαλούσε με την πατριωτική του στάση ο μέχρι χθες Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου και αποφάσισε την ανάκληση του, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων της Ομόνοιας στην Κορυτσά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία.

Ο σερβικός Τύπος κατηγορεί τον Σαλί Μπερίσα για λαθρεμπόριο όπλων
Συντάχθηκε: 30 Δεκεμβρίου 2010, 13:26
206 Επισκέψεις
Η εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος ενός εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων που διεξαγόταν στην Αλβανία στη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσόβου (1998-1999). «Ο Σαλί Μπερίσα υπήρξε ένας από τους κύριους λαθρέμπορους όπλων στη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κόσοβο...
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας, πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή