Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
Ο Αναστάσιος παράγοντας ειρηνικής συνύπαρξης
Συντάχθηκε: 03/09/2010 11:08:41
410 Επισκέψεις
Τον τιμά η Κοινότητα Κλεισούρας της Β. Ηπείρου
«Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να συμβιώνουμε αρμονικά»!

Η κοινότητα Κλεισούρας, μουσουλμανική στην πλειονότητά της, της Βορείου Ηπείρου, θα δώσει σε δρόμο του χωριού το όνομα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.
Αυτό, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινότητας, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην περιοχή, τόσο με την ανέγερση ναού, όσο και με την δημιουργία του στρατιωτικού νεκροταφείου.

Aνασκαφές στην Απολλωνία έφεραν στο φως αρχαίο άγαλμα
Συντάχθηκε: 03/09/2010 11:07:47
364 Επισκέψεις
Γάλλοι αρχαιολόγοι συνεπικουρούμενοι από εντόπιους αρχαιολόγους μετά από ανασκαφές αρκετών εβδομάδων στον αρχαιοελληνικό χώρο της Απολλωνίας (πόλη Φίερι), αποκάλυψαν ένα από τα μυστικά που έκρυβε ο ναός του Απόλλωνα. Ανακαλύφθηκε ένα άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων που απεικονίζει έναν αρχαίο αθλητή, σε πολύ καλή μάλιστα κατάσταση αφού διατηρήθηκε το μαρμάρινο φιλοτέχνημα με την κάλυψη του χώματος.
Με γρήγορους ρυθμούς η έκδοση των νέων διαβατηρίων στην Αλβανία
Συντάχθηκε: 07/07/2010 14:06:50
539 Επισκέψεις
Οι Αλβανοί πολίτες έχουν σπεύσει για την έκδοση των νέων βιομετρικών διαβατηρίων που στο μέλλον θα τους επιτρέπει να μετακινούνται ελεύθερα εντώς της Ε.Ε. χωρίς την ανάγκη θεώρησης(viza). Τα νέα διαβατήρια αποτελούν βασική προϋπόθεση για την συμπερίληψη της Αλβανίας στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση στα κράτη μέλη της συνθήκης του Schengen (Σένγκεν).
H Αλβανία αποτελεί χώρα διέλευσης για τους εμπόρους ναρκωτικών
Συντάχθηκε: 16/07/2010 10:04:52
428 Επισκέψεις
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την ετήσια έκθεσή του για τη διεθνή στρατηγική κατά των ναρκωτικών, στην οποία αναφέρεται ότι η Αλβανία αποτελεί χώρα διέλευσης για τους εμπόρους ναρκωτικών και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ηρωίνης που παράγεται στο Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία προς διάφορους προορισμούς στη Δυτική Ευρώπη.
Εντοπίστηκε βρετανικό ναυάγιο ανοικτά των Αγίων Σαράντα
Συντάχθηκε: 07/07/2010 14:08:41
458 Επισκέψεις
Αρχαιολόγοι εντόπισαν στο Ιόνιο Πέλαγος το ναυάγιο του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Volage, το οποίο είχε προσκρούσει σε νάρκη ανοικτά του λιμανιού των Αγίων Σαράντα, το 1946, γεγονός που είχε προκαλέσει τότε σοβαρή κρίση στις σχέσεις των Τιράνων με το Λονδίνο. Το ναυάγιο εντοπίστηκε από διεθνή ομάδα ερευνητών, στην οποία συμμετέχουν κυρίως μέλη του αμερικανικού Ινστιτούτου Εναλιας Αρχαιολογίας και του αλβανικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας,
πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή