Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
Το 51,5% των Αλβανών στην ΠΓΔΜ επιθυμούν τη «Μεγάλη Αλβανία»
Συντάχθηκε: 23/11/2010 15:11:28
407 Επισκέψεις
Το 51.5% των Αλβανών στην ΠΓΔΜ επιθυμούν την “Μεγάλη Αλβανία”. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης του Gallup σε συνεργασία με την “European Fund for the Balkans“, σύμφωνα με το Σκοπιανό Kanal 5 TV.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου 62% από Αλβανούς πολίτες υποστηρίζουν την δημιουργία της ”Μεγάλης Αλβανίας”, ενώ το ποσοστό αγγίζει το 81% για πολίτες από το Κόσοβο.

Απειλή για τη χώρα τους θεωρούν την Ελλάδα το 47.9% των αλβανών
Συντάχθηκε: 12 Δεκεμβρίου 2010, 15:35
426 Επισκέψεις
Η εφημερίδα «Mapo» δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών επί διαφόρων θεμάτων (δημοκρατία, οικονομία, διεθνείς σχέσεις κ.ά.). Σύμφωνα με την έρευνα, γράφει η Mapo, το 51,6% των ερωτηθέντων αλβανών πολιτών δήλωσαν ότι το κράτος που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία είναι η Σερβία, το 47,9% η Ελλάδα και μόλις το 0,5% η Ιταλία.
«Φρένο» στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Συντάχθηκε: 02/11/2010 14:59:10
429 Επισκέψεις
Η εγκληματικότητα και η διαφθορά προβλημάτισαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είπε «όχι» στην έναρξη διαπραγματεύσεων • «Όχι» στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη, λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters».
Αντίθετος με τη «Μεγάλη Αλβανία» ο Σαλί Μπερίσα
Συντάχθηκε: 09 Δεκεμβρίου 2010, 10:03
346 Επισκέψεις
Κατά της «Μεγάλης Αλβανίας» εμφανίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, καθώς μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα «Tagesanzeiger», υποστήριξε ότι «δεν είναι αναγκαία καμία αλλαγή συνόρων» επειδή «είμαστε ενωμένοι στο πλαίσιο της Ε.Ε.». Σε άλλο σημείο ο Μπερίσα υποστήριξε μάλιστα ότι η μονομερής ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου «χάραξε τα τελικά κρατικά σύνορα στα Βαλκάνια».
Πολυβολεία σε νέες χρήσεις
Συντάχθηκε: 08/09/2010 11:32:39
527 Επισκέψεις
Ποιος δεν έχει ακούσει για τα χιλιάδες πολυβολεία στην Αλβανία, λάβαρα του απομονωτισμού που επιφύλαξε στη χώρα η εποχή του Ενβέρ Χότζα. Κατασκευάστηκαν το 1950 και κατηφόριζαν από τα βουνά μέχρι τις ακτές της Αδριατικής. Από το 1985, θλιβερά τους απομεινάρια, έχασκαν παράλογα, διάσπαρτα στο τοπίο.

Λέγεται πως ο ισχυρός άνδρας της Αλβανίας αντιμετώπιζε το θέμα τόσο σοβαρά, ώστε, πριν να αρχίσει η μαζική κατασκευή των πολυβολείων, ζήτησε από μηχανικό υπεύθυνο του έργου να μπει σε ένα εξ αυτών και κατόπιν ένα τεθωρακισμένο το βομβάρδισε. Το πολυβολείο και ο μηχανικός επέζησαν του τεστ αντοχής και "αδελφάκια" του χτίστηκαν παντού.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας,
πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή