Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
«Φρένο» στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Συντάχθηκε: 02/11/2010 14:59:10
187 Επισκέψεις
Η εγκληματικότητα και η διαφθορά προβλημάτισαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είπε «όχι» στην έναρξη διαπραγματεύσεων • «Όχι» στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη, λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters».
Αντίθετος με τη «Μεγάλη Αλβανία» ο Σαλί Μπερίσα
Συντάχθηκε: 09 Δεκεμβρίου 2010, 10:03
174 Επισκέψεις
Κατά της «Μεγάλης Αλβανίας» εμφανίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, καθώς μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα «Tagesanzeiger», υποστήριξε ότι «δεν είναι αναγκαία καμία αλλαγή συνόρων» επειδή «είμαστε ενωμένοι στο πλαίσιο της Ε.Ε.». Σε άλλο σημείο ο Μπερίσα υποστήριξε μάλιστα ότι η μονομερής ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου «χάραξε τα τελικά κρατικά σύνορα στα Βαλκάνια».
Πολυβολεία σε νέες χρήσεις
Συντάχθηκε: 08/09/2010 11:32:39
234 Επισκέψεις
Ποιος δεν έχει ακούσει για τα χιλιάδες πολυβολεία στην Αλβανία, λάβαρα του απομονωτισμού που επιφύλαξε στη χώρα η εποχή του Ενβέρ Χότζα. Κατασκευάστηκαν το 1950 και κατηφόριζαν από τα βουνά μέχρι τις ακτές της Αδριατικής. Από το 1985, θλιβερά τους απομεινάρια, έχασκαν παράλογα, διάσπαρτα στο τοπίο.

Λέγεται πως ο ισχυρός άνδρας της Αλβανίας αντιμετώπιζε το θέμα τόσο σοβαρά, ώστε, πριν να αρχίσει η μαζική κατασκευή των πολυβολείων, ζήτησε από μηχανικό υπεύθυνο του έργου να μπει σε ένα εξ αυτών και κατόπιν ένα τεθωρακισμένο το βομβάρδισε. Το πολυβολείο και ο μηχανικός επέζησαν του τεστ αντοχής και "αδελφάκια" του χτίστηκαν παντού.

Σύντομα έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων στην αλβανική πρεσβεία
Συντάχθηκε: 03/09/2010 11:06:40
216 Επισκέψεις
Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται εντός κάποιου χρονικού διαστήματος να ανοίξει γραφεία έκδοσης καινούργιων διαβατηρίων και ταυτοτήτων στις δυο γειτονικές χώρες, Ελλάδα και Ιταλία, όπου σημειωτέον διαμένει το μεγαλύτερο κομμάτι των αλβανών μεταναστών.
Δάνειο 3,2 δισ. ευρώ θα λάβει η αλβανική κυβέρνηση
Συντάχθηκε: 03/09/2010 11:07:52
162 Επισκέψεις
Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει νέο δάνειο, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, από διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά για επενδύσεις στις οδικές υποδομές της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσουν, στο πλαίσιο του δανείου, την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τα Τίρανα με το Ελμπασάν.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας, πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή